ENES BURHAN

Özgeçmişi

1998 yılında Bursa'da doğdu. Bursa'da ilk ve orta öğrenimlerinin ardından lise öğrenimini Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesinde aldı.

2016 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak lisans eğitimini burada tamamladı. Henüz üniversite öğrencisiyken CHP Örgütlerinde aktif çalışmaya başladı. Hem öğrencilik hayatında hem de parti çalışmalarında çeşitli çalıştayların düzenlenmesine katkıda bulundu. Başarılı ve aktif bir öğrencilik hayatının ardından lisans eğitimini tamamlamasıyla, Bursa Barosu'nda avukatlık stajına başladı. Zorunlu avukatlık stajı döneminde, stajyer avukatlar arası yapılan seçimle Bursa Barosu Stajyer Avukat Temsilcisi seçilerek bu görevi üstlendi. Bursa Barosu'nda avukatlık stajını tamamlamasının ardından Bursa'da serbest avukatlık yapmaya başladı. 16 Ekim 2022 tarihinde yapılan Bursa Barosu seçimlerinde Bursa Barosu Yönetim Kurulu Genç Temsilcisi seçildi.

CHP Gençlik Örgütlerinde 2022 yılında CHP Nilüfer Gençlik Kolları başkan yardımcılığı yapmasının ardından, 2023 yılında CHP Bursa İl Gençlik Kolları başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Halen CHP Bursa İl Gençlik Kolları başkan yardımcılığı görevine devam etmektedir.